SLIDER-AMECO

Op bezoek bij Ameco, 5 april 2018

We hebben al veel geschreven over de nieuwbouw van Ameco in vakblad Voedingsindustrie, nu werd het tijd om onze leden van de OSV de kans te geven de slachterij zélf te komen bekijken.

We schreven in november 2017 uitgebreid over de unieke routing in het gebouw. Over de bijzondere oploopgang, die een flauwe slinger heeft en een vloer die lichtjes omhoog loopt. En ook over de slachtlijn, waar de werkplekken zodanig zijn ingericht dat het werk naar de mensen toekomt. Ze hoeven niet met de baan mee te lopen of karkassen weg te duwen. En in maart 2018 een mooi artikel over de verpakkingslijn, ook al zeer ergonomisch ingericht. Artikelen bomvol informatie, aangevuld met veelzeggende foto’s; maar natuurlijk gaat er niets boven ‘met eigen ogen zien’.

Huzarenstukje

Ameco is met recht een huzarenstukje geweest. Met alle partijen is er snel geschakeld en in no time een slachterij uit de grond gestampt. Veel van de leveranciers zijn lid van het OSV. Wij lieten hen in 5 minuten vertellen wat zijbij dit project hebben gedaan en waar ze tegenaan liepen.

En dat was een succes. Snelle presentaties, to the point en zonder afleiding van powerpoint. Gewoon staan en praten. Dat hield de aandacht goed vast en er kwam ook een levendige discussie op gang.

De rondleiding maakte het bedrijfsbezoek compleet en we kunnen met zijn allen terugkijken op een geslaagd bezoek. Met dank aan Jan van Westreenen voor de hartelijke ontvangst.

En natuurlijk ook dank aan de sprekers van die dag:
Aan de Stegge Twello – Bas te Riele
Bessels Architekten & Ingenieurs BV – Cordy Volkers
Frontmatec – Frans Wesselingh
LETS bv – Herman van Loosenoord
Metaflex Doors Europe B.V.  – Gabbe van der Zwan
Kortlever  – Gery Kortlever
Veld Koeltechniek –  Jeroen Vredenberg

AmecoHet familiebedrijf Ameco slacht en verwerkt Hollandse kwaliteitsrunderen in een gesloten keten in een hypermoderne nieuwe fabriek op de Ecofactorij in Apeldoorn. Groot genoeg om voor retail, horeca en industrie aan de vraag naar volume te voldoen en klein genoeg om maatwerk te leveren. Elke dag weer.

www.ameco.eu

 

Een impressie van het bezoek